Waarom dubbel sleeven?

Als iemand hoort over inner-sleeves voor Magic: The Gathering of andere TCG kaarten vraagt diegene zich vaak af: “Waarom zou ik mijn kaarten dubbel sleeven? Ik heb er toch al een hoesje omheen, wat kan een tweede hoesje nou voor extra’s bieden? Het begint een beetje sleeve-ception te worden zo!”

Hoewel het op het eerste gezicht inderdaad overdreven lijkt om kaarthoesjes dubbel om je kaarten te doen heeft het twee grote voordelen:

  • Dubbel sleeven van je Ruilkaarten voorkomt vaak schade door vloeistoffen

diminishing returnsTijdens een gezellig avondje kaarten pak je natuurlijk op zijn tijd wat te drinken. Je wil dan natuurlijk liefst gewoon door blijven spelen en hebt je glas naast je staan. Je weet natuurlijk niet of iedereen die avond zo handig en vingervlug is als jijzelf en we kennen allemaal die ene vriend/vriendin die… *pats* terwijl je in gedachten verzonken bent gaat je glas om!

In slow motion zie je de plas cola zich uitbreiden richting je graveyard. Heb je je kaarten enkel in kaarthoesjes zitten dan zal door de opening bovenaan de sleeve de vloeistof direct met je kaart in contact komen wanneer de plas cola je graveyard bereikt. Het is dus maar hopen dat je snel genoegt bent om je kaarten in veiligheid te brengen!

Als je je kaarten eerst in een inner-sleeve doet (opening aan de onderkant) en vervolgens in een normaal kaarthoesje (opening aan de bovenkant) dan zal de cola een veel langere weg af moeten leggen voordat hij de kaart bereikt. Je hebt dan beter de tijd om te reageren en alles droog te maken.

Als je veel en vaak wint worden inner sleeves natuurlijk alleen maar belangrijker, het risico dat een woedende tegenstander de tafel “flipt” neemt dan erg toe 😉

  • Dubbel sleeven voorkomt schade bij het wisselen van kaarthoesjes

Tijdens de gezellige avondjes heb je natuurlijk behalve wat te drinken ook vaak andere versnaperingen! Chips, nootjes etc altijd lekker om wat te knagen te hebben, maarja, vettige handen zijn helaas vaak het resultaat. Als je dus vaak je favoriete deck gebruikt om je vrienden je geweldige mtg kwaliteiten in te wrijven ontkom je er niet aan dat je kaarthoesjes naar verloop van tijd ook wat vies worden of slijten.

Op het moment dat je het kaarthoesje wil vervangen pak je de kaart zelf vast om hem er uit te halen en daarna steek je de kaart in het nieuwe kaarthoesje waarbij de kaart vies kan worden of dat je hem per ongeluk kunt beschadigen. Als je een inner sleeve gebruikt blijft de kaart wel steeds beschermd en kun je zonder risico het kaarthoesje omwisselen.

  • Alleen maar voordelen?

Heeft het dubbel sleeven dan alleen maar voordelen? Nee helaas niet, er is een klein nadeel en dat is dat je deck helaas wel wat dikker wordt als alle kaarten dubbel gesleeved zijn. Gelukkig is dit maar een klein nadeel, maar wel iets om rekening mee te houden als je deck voor het dubbel sleeven bijvoorbeeld maar net in je deckbox past.

Ons advies is om  de decks die flink wat waard zijn, of decks waarmee je veel speelt in “risicogebieden” (keukentafels met drinkglazen bijvoorbeeld 😉 ) zeker te dubbel sleeven!

Bij The Flipped Table verkopen we verschillende merken en typen, Ultra-Pro en KMC zijn bijvoorbeeld al langer te koop en Dragonshield heeft pas ook eigen inner-sleeves uitgebracht in twee varianten (verwachten wij binnen de 2de helft van december) .

Klik hier voor alle merken/varianten in onze webwinkel!

(Vond je dit een leuk stukje dan zouden we het fijn vinden als je onze facebook pagina wilt liken 🙂 )