Waarom een Playmat gebruiken?

Goede vraag; natuurlijk kun je altijd magic spelen zonder playmat, maar we hebben ondervonden dat het gebruiken van een playmat zeker voordelen heeft:

  • Een playmat zorgt er voor dat je sleeves of kaarten langer schoon blijven.

Wanneer je mee doet aan tournooien of af en toe naar Friday Night Magic gaat maak je gebruik van tafels waar ook andere mensen gebruik van maken. Soms is een tafel wat vettig, is er een kring achter gebleven waar iemand zijn glas had staan of liggen er misschien wat korrels zand of chips. Ook kan bij bijvoorbeeld lokale toernooitjes een café-eigenaar zijn tafels netjes af hebben gedaan met een doekje waardoor ze vochtig zijn. Door het gebruik van een playmat heb je altijd een schoon oppervlak om je waardevolle kaarten op neer te leggen

DSC_3519
Een voorbeeld van een tafel waar je wel een playmat kunt gebruiken
  • Een Playmat zorgt er voor dat je je speelruimte afgebakend hebt.

Vaak zit je met meerdere spelers naast elkaar aan een tafel. Je zult net zien dat jij naast de speler komt te zitten met al die tientallen saproling tokens, of naast die luidruchtige speler die nogal breeduit zit! Een playmat bakent je battlefield meteen goed af zodat je een fijn speelveld hebt met voldoende ruimte om je tactieken tentoon te spreiden.

  • Een Playmat beschermt je kaarten.

Of je nu een volledig foiled deck hebt vol met dure mythics of een deck van commons die je gratis gekregen hebt, niemand vind het fijn als zijn/haar kaarten beschadigen.

Veel spelers gebruiken daarom sleeves en sommigen zelfs dubbele sleeves. Als je hiernaast ook gebruik maakt van een playmat zul je zien dat je je kaarten veel makkelijker op kunt pakken waardoor je niet met je nagels hoeft te proberen om tussen de tafel en de kaart te komen of de kaart naar de rand van de tafel hoeft te schuiven om hem op te pakken. Je hebt dan namelijk altijd een redelijk zacht oppervlak waardoor je makkelijker “onder” je kaarten komt.

Zeker bij het tappen voor die laatste winnende aanval. (Of na het schaamtevol opruimen van de kaarten na een verpletterende nederlaag 😀 )komt dat goed van pas!

 

Waarom ONZE playmats?

Een nog betere vraag! Wat maakt onze playmats nu zo speciaal?

De meeste playmats op de markt bestaan uit grote flitsende afbeeldingen. Hoewel daar veel liefhebbers van zijn en je daar zeker erg mooie art tussen hebt zitten, vonden wij dat het tijd werd voor wat anders. Wij wilden gaan voor stijl, voor duurzaamheid en voor sfeer.

  • Stijl.DSC_3500

Wat is er beter dan winnen, of minder erg dan verliezen? Winnen of verliezen in stijl 😀 Waar je ook komt, onze playmat valt op door de mooie oppervlakte structuur en het rustige uiterlijk.

Gemaakt van dik echt leder en in twee schitterende kleuren zorgen onze playmats ervoor dat je je zult onderscheiden van de andere spelers en dat je je comfortabel kunt concentreren op het spel.

  • Duurzaamheid.

Onze playmats worden gemaakt om lang mee te gaan, daarom maken wij alleen gebruik van 100% kwaliteitsleder. Net als een leren jas zal je playmat door gebruik met de tijd alleen maar mooier worden en aan karakter winnen.

De mat bestaat uit 1 dikke laag leder waardoor je geen problemen hebt met lagen die naar verloop van tijd van elkaar los gaan zoals bij de normale playmats vaak voor komt.

Qua verzorging is het voldoende om de mat om de zoveel tijd te verzorgen door hem licht in te wrijven met een ledercreme. Hierdoor blijft hij mooi soepel en netjes. Mocht hij toch vies worden, dan is het voldoende om hem af te nemen met een vochtige doek.

  • Sfeer.

Wij houden erg van de middeleeuwse sfeer rond spellen als bijvoorbeeld Magic: the Gathering. Het prachtige leder van onze playmats heeft een ouderwetse stoere uitstraling waarmee je je goed kunt vertonen van taveerne tot kasteel en van stad tot buitenplaats.

Hoewel we onze playmats maken met mtg in gedachten kunnen ze natuurlijk ook gebruikt worden voor andere kaartspellen zoals Yu-Gi-Oh! en Pokemon

Mocht je enthousiast zijn geraakt dan vind je onze playmats hier!